Dekoracje w barze

Jak udekorować lokal gastronomiczny?

Posiadanie baru wymaga od jego właściciela znacznego nakładu finansowego, a także przeznaczenia długiego czasu. Zanim otworzy się taki lokal trzeba uważnie przemyśleć w pierwszej kolejności to, jaki ma być jego styl. Ludzie prowadzący lokale zastanawiają się więc nad wyborem oferowanej kuchni, sporządzają wstępne karty menu. Prawie tak samo istotny jak proponowane menu jest wybór charakteru i stylu pomieszczenia.

Dekoracje kuchenne
Autor: Danny Bollinger
Źródło: http://www.flickr.com

Styl ten musi być bezpośrednio związany z głównymi założeniami lokalu. Na przykład jeżeli w lokalu mają być serwowane dania z kuchni chińskiej, najlepiej jest, jeżeli wystrój restauracji będzie związany z kulturą Chin. Rzecz jasna nieduże lokale o niewielkim budżecie w większości przypadków nie mają bardzo rozbudowanego wystroju.

Sądzisz, że niniejszy post jest interesujący? Kliknij oprócz tego ten wiarygodny tekst – to bardzo warte uwagi źródło informacji na taki temat.

Są to jednak miejsca, do których przychodzi się zjeść coś „na szybko”, a co najważniejsze w jak najniższych cenach. Z tego powodu wszelkiego rodzaju bary mleczne i jadłodajnie w większości przypadków charakteryzują się wyposażeniem pełniącym tylko rolę praktyczną.

Ozdabianie ścian

Dekoracje do kuchni i baru
Autor: Edsel Little
Źródło: http://www.flickr.com

Niezwykle ważnym elementem każdego wnętrza są właściwie utrzymane i ozdobione ściany. W restauracji pełnią one ważną funkcję. Dobrze jest, by były ozdobione w sposób nietypowy i przykuwający wzrok. Przede wszystkim jednak nie powinno się zapominać o podstawowej zasadzie – ściany, jak również pozostałe elementy pomieszczenia powinny być czyste i schludne. W przeciwnym razie stanowić będą skuteczną antyreklamę. Dobrym pomysłem na ozdobienie ścian jest umieszczenie na nich prac plastycznych lub zdjęć dopasowanych do pozostałych części wyposażenia. Oryginalne czarno-białe fototapety (wybierz ofertę na fototapety kuchenne) będą znakomicie przykuwać wzrok klientów.

Stoły

Bez wątpienia najbardziej istotne w każdej restauracji są stoliki dla klientów. Przy nich bowiem goście spędzają czas, jedząc i prowadząc rozmowy. Znaczące jest więc, by stoliki pełniły jak najlepiej swoje zadania, a także były schludne i dopasowane do stylu. Należy pamiętać, by zapewnić klientom możliwie jak najwygodniejsze miejsca do spędzania czasu. Wygodę gości trzeba zawsze cenić najwyżej. Na stoliku powinny się znajdować wyłącznie najpotrzebniejsze elementy.

Jeżeli po zapoznaniu się z tym tekstem sądzisz, że warto byłoby głębiej poznać ten temat, to dodatkowo zerknij tutaj (https://prozoo.pl/sklep/psy/przysmaki-dla-psa/Boxby/).

Nie powinno zabraknąć takich przedmiotów jak przykładowo papierowe serwetki. W dobrym tonie jest także stawianie flakonu ze świeżymi kwiatami.

Źródło: