Krzesło Alhambra

Czemu warto zmienić garnki na żeliwne?

Gary z żeliwa projektowane oraz wytwarzane są z myślą o osobach, którym zależy na solidnych naczyniach – takich, w których z łatwością możesz przygotowywać zdrowe posiłki dla rodziny.
Zastosowanie wysokiej jakości materiałów w produkcji takich naczyń powoduje, iż spełnią one oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników.

Żeliwo jest to niezwykle odporny materiał, a warstwa przykrywającej go emalii dodatkowo zwiększa jego trwałość mechaniczną na uderzenia. Prawidłowe użytkowanie oraz właściwa konserwacja zagwarantują, iż garnki będą mogły być użytkowane przez całe życie nawet przy intensywnym użytkowaniu. Gary stworzone z żeliwa zyskownie oddziałują na smak i aromat przyrządzanych w nich dań, gwarantując niezapomniane odczucia smakowe za każdym razem, niezależnie od stopnia eksploatacji.
Krzesło Alhambra
Autor: GABER
Źródło: GABER
Garnki żeliwne Le Creuset idealnie sprawdzą się podczas pichcenia, pieczenia, smażenia czy też odgrzewania potraw różnego rodzaju. Z sukcesem można w nich przyrządzać zupy, mięsa, rybki, pasztety, dania warzywne, kasze, leguminy. Ogromną zaletą jest opcja stosowania tych garów na kuchenkach ceramicznych, elektrycznych. Jednocześnie wstawienie garnka do nagrzanego piekarnika nie wpłynie niekorzystnie na ich własności, co może się zdarzyć w wypadku zwyczajnych garów. Dzięki wykorzystaniu powłoki emaliowanej żeliwne wyroby mogą być zmywane w zmywarkach do naczyń.

Użycie ceramicznej emalii znamiennie wpływa na obniżenie przywierania przygotowywanych dań, jednocześnie pozwalając na użycie mniejszej ilości tłuszczu podczas ich termicznej obróbki. To z kolei oddziałuje na obniżenie kaloryczności dań, upraszcza zmianę nawyków żywieniowych a także kontrolę stosowanego jadłospisu.